Andrew Shawille kuusivuotinen sopimus Montrealiin

  Andrew Shawille kuusivuotinen sopimus Montrealiin

  NHL:n varaustilaisuudessa Chicago Blackhawksista Montreal Canadiensiin kaupattu Andrew Shaw on päässyt sopimukseen uuden seuransa kanssa.

  Kun NHL:n palkkakatto kauden 2016-17 osalta nostettiin ainoastaan 73 miljoonaan dollariin, tarkoitti se useammalle kuin yhdelle seuralle melkoista määrää lisähaasteita. Yksi näistä seuroista oli Chicago Blackhawks, joka Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen mammuttimaisten sopimusten vuoksi on pulassa palkkakaton kanssa.

  Minimaalinen ylärajan nousu tarkoitti sitä, että vaikka Blackhawks oli kaupannut jo Teuvo Teräväisen ja Bryan Bickellin Carolina Hurricanesiin, oli se pakotettu myymään myös profiilihyökkääjiinsä kuuluneen Andrew Shawin uusiin maisemiin.

   

  PS4_Xbox One_orange

  TÄSTÄ PS4/Xbox One -arvontaan!!!

   

  NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä päivän sitten rävähti: NHL:n komissaarina toimiva Gary Bettman nousi lavalle ja tiedotti vaihtokaupasta, jossa Blackhawks oli myynyt Shawin Montreal Canadiensiin.

  Nyt tuosta hetkestä on jo mennyt muutama päivä ja sillä aikaa Canadiensin GM:nä toimiva Marc Bergevin onkin keskustellut tiiviisti Shawin edustajien kanssa sopimuksesta. Lopulta osapuolet pääsivät yhteisymmärrykseen kuusivuotisesta ja 23,4 miljoonan dollarin arvoisesta sopimuksesta.

  – Kuten totesin viime perjantaina hänen hankinnan myötä, me lisäsimme joukkueeseemme todellisen profiilipelaajan, joka on äärimmäisen sisukas ja voittanut kaksi Stanley Cupia Chicago Blackhawksin mukana viimeisen viiden vuoden sisällä, Bergevin totesi seuran tiedotteessa.

  – Andrew tuo lisää johtajuutta pukukoppiimme. Minulla on ollut ilo ja kunnia keskustella hänen kanssaan parina viime päivänä ja olen laittanut merkille sen päättäväisyyden, sekä ennen kaikkea sen innostuneisuuden, joka hänellä on liittyessään osaksi Montreal Canadiensia vuosien ajaksi.

  Shawin sopimuksessa herättää kummastusta yksi seikka: hänen kerrottiin lähes satavarmasti hakeneen noin 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, mutta nyt se tulee olemaan 600 000 dollaria tuota summaa pienempi. Toisaalta neljä- tai viisivuotisen sopimuksen sijaan hänellä on takataskussaan kuuden vuoden pahvi, joka tasapainottaa vuotuista korvausta mukavasti.

  Marko Ollonqvist

  Lähde: Montreal Canadiens

  Seuraa Twitterissä: @OllonqvistMarko @jaakiekkoexpert

  No Comments Yet.

  Leave a comment