Blue Jackets jatkosopimukseen Seth Jonesin kanssa – kiinnitti myös Pierre-Luc Duboisin

  Blue Jackets jatkosopimukseen Seth Jonesin kanssa – kiinnitti myös Pierre-Luc Duboisin

  Columbus Blue Jackets on tehnyt tärkeän jatkopahvin puolustaja Seth Jonesin kanssa, minkä lisäksi se teki tulokassopimuksen Pierre-Luc Duboisin kanssa.

  Kun Columbus Blue Jackets kauppasi keskushyökkääjä Ryan Johansenin Nashville Predators -puolustaja Seth Jonesiin, oli kaupassa omat riskinsä. Treidi itsessään oli molempien osapuolten kannalta erinomainen, mutta Jonesin sopimus oli katkolla menneen kauden päätteeksi.

  Puolustajasta tuli toki ”vain” rajoitettu vapaa agentti, joten jos muut joukkueet olisivat olleet halukkaita tekemään nuorukaisen kanssa sopimuksen, olisi se vaatinut muutakin kun vain tarjouksen jättämisen hänen agentilleen.

   

  PS4_Xbox One_orange

  TÄSTÄ PS4/Xbox One -arvontaan!!!

   

  Siltikin vaarat olivat olemassa: entäpä jos jokin joukkue olisi ollut valmis tekemään Jonesista offer sheetin, joka olisi ollut ylihinnoiteltu? Olisko Blue Jackets ollut tällöin valmis vastaamaan tarjoukseen, vai päästänyt nuorukaisen lopulta toisaalle?

  Uutisoimme tänään, että esimerkiksi Boston Bruins on tosissaan etsimässä riveihinsä uutta ykköspuolustajaa, ja heidän kärkivaihtoehtonaan pidetään Winnipeg Jetsin Jacob Troubaa, jolle Bruins suunnittelee tekevänsä offer sheetiä.

  Blue Jacketsin GM:nä toimivan Jarmo Kekäläisen ei tarvitse kuitenkaan enää murehtia tästä, sillä seura solmi puolustajansa kanssa kuusivuotisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 32,4 miljoonaa dollaria. Uuden pahvin cap hit on siis 5,4 miljoonaa dollaria, mikä ei ole Jonesin nykykuntoon ja potentiaaliin suhteutettuna senttiäkään liikaa.

  Kun Jones siirtyi Predatorsista Blue Jacketsiin, oli se myös hänen kannaltaan erinomainen asia: kantrikaupungissa on nimittäin yksi NHL:n parhaista puolustuksista, joten nuorukainen ei saanut joukkueessa hänen taitojaan vastaavaa peliaikaa, joka oli keskiarvolta alle 20 minuuttia illassa.

  Blue Jacketsissä lukema nousi jo sitten lähemmäs 25 minuuttia, eikä Jones pettänyt päävalmentaja John Tortorellan luottoa: loistavan oman pään pelaamisen lisäksi yhdysvaltalainen keräsi Columbuksessa 41 otteluun kaksi maalia ja yhteensä komeat 20 tehopistettä. 

  Uuden sopimuksen myötä Jones on nyt parhaiten palkattu Blue Jackets -puolustaja. Tätä viittaa kantoi harteillaan ennen nuorukaisen sopimusta veteraani Fedor Tyutin, joka kuittaa keskiarvolta 4,5 miljoonaa dollaria kaudesta.

  Jonesin jatkopahvi ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että GM Kekäläisen kesän hommat olisi nyt hoidettu kuntoon. Blue Jacketsin kokoonpano tarvitsee muutoksia viime kauden flopin jälkeen, mutta palkkakatossa on tällä hetkellä tilaa ainoastaan noin 40 000 dollaria.

  Kekäläinen on kaupannut viime aikoina muun muassa Scott Hartnellia toisaalle, joka kuittaa vuosittain keskiarvolta 4,75 miljoonan dollarin palkkaa, mutta yksikään joukkue ei ole vielä tarttunut syöttiin.

  NHL:n ulosostoikkunaa on jäljellä vielä muutaman päivän ajan, mitä Kekäläinen luultavasti tuleekin käyttämään.

  Pierre-Luc Dubois tulokassopimukseen seuran kanssa

  Jonesin jatkosopimus oli luonnollisesti päivän tähänastisista uutisista suurin, mutta Columbuksesta kuultiin vielä muutakin: NHL:n kesän varaustilaisuudessa kolmantena varattu Pierre-Luc Dubois on nimittäin allekirjoittanut seuran kanssa tulokassopimuksen, josta ei ole vielä tihkunut medialle lisätietoa.

  Dubois varattiin todella yllättäen ennen suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärveä, mikä on aiheuttanut suomalaisissa medioissa ärtymystä ja Pohjois-Amerikan vastaavissa ihmetystä. Puljujärven piti olla nimittäin sataprosenttisen varma kolmosvaraus, sillä hän on oli draftattavista pelaajista eittämättä paras heti Auston Matthewsin sekä Patrik Laineen jälkeen.

  Blue Jackets näki asian kuitenkin hiukan toisin: se nimittäin luottaa nyt kivenkovaa siihen, että Dubois pystyy tulevien vuosien aikana kehittymään paremmaksi pelaajaksi kuin Puljujärvi, minkä lisäksi kanadalaisen etuna oli se, että hän pystyy pelaamaan keskushyökkääjää.

  Kekäläinen kertoi varaustilaisuuden yhteydessä, että seurassa uskotaan Duboisin olevan jonakin päivänä valmis pelaamaan joukkueessa sentterin tontilla. GM totesi myös sen, että hän uskoo Duboisilla olevan hyvät mahdollisuudet murtautua NHL-joukkueen kokoonpanoon jo ensi kauden aikana.

  Pelityyliltään Dubois on monipuolinen: häneltä nimittäin luonnistuu erinomaisesti kahteen suuntaan pelaaminen, minkä lisäksi nuorukaisella on pelisilmää ja hyvä laukaus. Myös luistelu ja fyysisyys ovat Duboisin ehdottomia vahvuuksia.

  Juuso Silén

  Lähde: Pro Hockey Talk

  Seuraa Twitteristä@juusosilen @jaakiekkoexpert

  No Comments Yet.

  Leave a comment