Huhulandia: Usea joukkue kiinnostunut Andrew Laddin palveluksista

  Huhulandia: Usea joukkue kiinnostunut Andrew Laddin palveluksista

  Rajoittamattomalla vapaa agentilla, Andrew Laddilla, riittää ottajia, kun NHL:n vapaat markkinat alkavat 1. heinäkuuta.

  Winnipeg Jets päätti viime kauden aikana yhden aikakauden, kun se kauppasi pitkäaikaisen kapteeninsa Andrew Laddin Chicago Blackhawksiin. Ladd pelasi intiaanipaidoissa lopulta 19 runkosarja- sekä seitsemän pudotuspeliottelua, joissa hän iski yhteensä yhdeksän maalia ja 14 tehopistettä.

  Jets teki ratkaisunsa siitä syystä, koska muun muassa juuri Laddin, Dustin ByfuglieninMark Scheifelen sekä Jacob Trouban sopimukset olivat päättymässä menneen kauden jälkeen. Sillä ei välttämättä olisi ollut varaa pitää kaikki pelaajia riveissään, joten se päätti pelata varman päälle ja kaupata yhden kyseisistä herroista toisaalle.

   

  PS4_Xbox One_orange

  TÄSTÄ PS4/Xbox One -arvontaan!!!

   

  Koska Blackhawks kamppailee palkkakatto-ongelmien kanssa, ei se pysty tekemään Laddin kanssa jatkosopimusta, joskaan ei ole varmaa, olisiko se alunperinkään tehnyt näin. Kanadalaishyökkääjä saattoi olla seuralle ainoastaan rental-pelaaja, eli Ladd hankittiin organisaatioon vain viime kevään pudotuspelejä ajatellen.

  Laddin ei kuitenkaan tarvitse murehtia tulevien kausien NHL-sopimuksesta, sillä hänellä riittää ottajia kun liigan vapaat markkinat alkavat 1. heinäkuuta. TSN:n kiekkoitoimittaja Darren Dreger kertoi nimittäin Twitter-tilillään, että ainakin New York Islanders, Nashville Predators, Tampa Bay Lightning sekä Montreal Canadiens ovat kiinnostuneita miehen palveluksista.

  Jokainen kyseisistä seuroista käy myös järkeen: Islanders tulee suurella todennäköisyydellä menettämään vapaat agenttinsa, Frans Nielsenin sekä Kyle Okposon, toisaalle, joten se tarvitsee kipeästi tukea seuran tähtipelaaja John Tavaresille, mitä tulee hyökkäyspään pelaamiseen.

  Predatorsilla saattaa, yhä Seth Jonesin kauppaamisenkin jälkeen, olla yksi NHL:n parhaista puolustuksista, mutta hyökkäykseensä se tarvitsee vieläkin tukea. Nashvillessä pelaavat toki muun muassa Ryan JohansenJames Neal sekä äskettäin pitkän jatkosopimuksen tehnyt Filip Forsberg, mutta hyökkäysarsenaali on siltikin liian kapea. Canadiensilla on myös samainen ongelma.

  Lightning tiedostaa taasen sen, että se tulee lähes sataprosenttisen varmasti menettämään Steven Stamkosin kesän vapailla markkinoilla jonnekin toisaalle, joten salamapaidat tarvitsee myöskin vahvistusta hyökkäyspäähän.

  Kuka tahansa joukkueista onnistuukin solmimaan Laddin kanssa sopimuksen, saa se tämän myötä muutakin kuin pelkästään hyökkäyspään osaamista. Kanadalaisveteraani on nimittäin samalla työteliäs ja fyysinen pelaaja, joka ei kaihda kovaa peliä. Hänestä on apua myös omassa kenttäpäädyssä.

  Ladd on pelannut NHL:ssä Jetsin (aiemmin Atlanta Thrashers) ja Blackhawksin lisäksi myös Carolina Hurricanesissa. Runkosarjaotteluita hänen tilillään on 769 kappaletta, joissa hän on kerännyt tililleen 210 maalia ja yhteensä 466 tehopistettä.

  Laddin kiinnittämisessä on myös omat riskinsä: jo aiemmin mainitsemani fyysisyys ja kova pelaaminen näkyy takuuvarmasti hänen kropassaan – jos ei vielä nyt, niin ainakin myöhemmin. Kanadalaishyökkääjä hakee luultavasti pitkää sopimusta, noin 6-7 vuotista, mikä on 30-vuotiaalle voimahyökkääjälle todella riskialtis.

  Juuso Silén

  Lähde: Pro Hockey Talk

  Seuraa Twitteristä@juusosilen @jaakiekkoexpert

  No Comments Yet.

  Leave a comment