Pikasähke: Canucks teki jatkon Bärtschille, Blues Jaskinille

  Pikasähke: Canucks teki jatkon Bärtschille, Blues Jaskinille

  Sekä St. Louis Blues että Vancouver Canucks tekivät tärkeät jatkosopimukset tulevaisuutta ja myös nykyhetkeä ajatellen.

  St. Louis Bluesin kiireinen kesä käynnistyi tänään, kun seuran GM:nä toimiva Doug Armstrong kiinnitti 23-vuotiaan Dmitrij Jaskinin kaksivuotiseen jatkosopimukseen, joka on useiden eri lähteiden mukaan yhteisarvoltaan 2 miljoonaa dollaria.

  Tshekin ja Venäjän passit omaava, mutta maajoukkuetasolla ensimmäisenä mainittua edustava, Jaskin teki läpimurtonsa NHL:ssä kaudella 2014-15. Tuolloin hänelle kertyi 54 runkosarjaottelua, joissa hän viimeisteli tehot 13+5.

   

  PS4_Xbox One_orange

  TÄSTÄ PS4/Xbox One -arvontaan!!!

   

  Päättyneellä kaudella Jaskinin vastuu kasvoi entisestään, kun hänelle kirjattiin 65 runkosarjaottelua. Hän meni kokonaisvaltaisesti pelaajana selkeästi eteenpäin, vaikka tehoja syntyikin vain 4+9. Pudotuspeleissä hänet nähtiin puolestaan kuudessa ottelussa, joissa hän merkkautti pisteet 1+1.

  Jotain Jaskinin tasosta pelaajana kertoo se, että hänet nimettiin Tshekin World Cup -miehistöön.

  Armstrong ei ollut ainoa aktiivinen GM jatkosopimusrintamalla, sillä myös Vancouver Canucksissa vastaavassa roolissa toimivalla Jim Benningillä oli kerrottavaa: kanadalaisseura teki Sven Bärtschin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

  Bärtschi tuli aikanaan NHL:ään todellisena superlupauksena, mutta lopulta hänet vuoden 2011 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella (11. numerolla) varannut Calgary Flames tuli siihen tulokseen, ettei hänelle ole käyttöä Albertassa. Niinpä maisema vaihtui ja edessä oli siirto kesken kauden 2014-15 Vancouveriin.

  Tuossa vaiheessa odotusarvot nuorta sveitsiläishyökkääjää kohtaan olivat jo pudonneet rajusti, eikä kukaan odottanut häneltä enää mitään. Odotusarvojen putoaminen näytti kuitenkin olevan oiva lääke Bärtschin ongelmiin ja niinpä 23-vuotias laituri iski päättyneellä kaudella 69 otteluun tehot 15+13.

  Bärtschi siis otti viime runkosarjassa merkittäviä askelia eteenpäin pelaajana ja sen myötä ei ollutkaan mikään ihme, että vahvasti joukkuettaan nuorentava Canucks päätti tarjota hänelle uuden mahdollisuuden jatkosopimuksen muodossa.

  Bärtschin uuden sopimuksen yhteisarvo on 3,7 miljoonaa dollaria.

  Marko Ollonqvist

  Lähde: St. Louis Blues, Vancouver Canucks

  Seuraa Twitterissä: @OllonqvistMarko @jaakiekkoexpert

  No Comments Yet.

  Leave a comment