Pikasähke: Jesse Puljujärvi jättää suurella todennäköisyydellä kesän harjoitusleirin väliin

  Pikasähke: Jesse Puljujärvi jättää suurella todennäköisyydellä kesän harjoitusleirin väliin

  Juhannuksena NHL:ään varattava Jesse Puljujärvi jättää suurella todennäköisyydellä kesän harjoitusleirin väliin.

  Suomalaissensaatio Jesse Puljujärven urakka alkaa mitä luultavimmin jo ensi kaudella. Hänen uskotaan olevan ensi kesän kolmosvaraus heti Auston Matthewsin ja Patrik Laineen. Draftin kolmantena tulee varaamaan, ainakin näillä näkymin, Columbus Blue Jackets.

  Nuorien pelaajien kauteen valmistautuminen alkaa virallisesti jo kesän aikana. Joukkueet nimittäin järjestävät heille nuorten pelaajien harjoitusleirin, jonka tarkoituksena on tuoda seuran kaikki lupaavat tulevaisuuden kiekkoilijat joukkueen valmentajien valvovien silmien alle.

   

  PS4_Xbox One_orange

  TÄSTÄ PS4/Xbox One -arvontaan!!!

   

  Puljujärven kohdalla tilanne on kuitenkin toinen, sillä Columbus Post Dispatchin kiekkotoimittaja Aaron Portzline kertoo Twitter-tilillään, että suomalaishyökkääjä tulee jättämään kyseisen leirin väliin.

  Syynä tähän on Puljujärvelle toukokuussa suoritettu polvioperaatio, jonka vuoksi hän joutui jättämään väliin myös aiemmin tässä kuussa varattaville pelaajille järjestetyn kuntotestin.

  Tämä oli kuitenkin Puljujärven tasoiselle pelaajalle pelkkä muodollisuus, eikä se tuskin vaikuta hänen varausnumeroonsa juuri millään tavalla. Suomalaisnuorukainen on nimittäin erikoislaatuinen tapaus: 18-vuotias Puljujärvi pelasi viime kaudella Liigassa 50 runkosarjaottelua, joissa hän keräsi tililleen tehot 13+15. Toissa sesongilla laituri tahkosi taasen 21 runkosarjakamppailua tehoin 4+7.

  Puljujärvi voitti vuoden vaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa, ja hänet valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän pelasi kisoissa seitsemän ottelua, joiden aikana hän iski viisi maalia ja yhteensä uskomattomat 17 tehopistettä.

  Puljujärvi oli pitkään ensi kesän draftin ”varma” kakkosvaraus, mutta viime kauden aikana Laine onnistui kirimään hänestä ohi. Huhuissa on liikkunut, että Blue Jackets tulee mahdollisesti kauppaamaan oman varausvuoronsa, mutta tämä vaikuttaa seuran GM Jarmo Kekäläisen kommenttien jälkeen todella epätodennäköiseltä vaihtoehdolta.

  – Olen sanonut kaikille vuorostamme kiinnostuneille joukkueille, että tarjouksen pitää laittaa sukat jalassani pyörimään, jotta voimme edes keskustella vaihtokaupasta, Kekäläinen kertoi ESPN:lle.

  NHL Draft järjestetään tänä vuonna Buffalossa kesäkuun 24.-25. päivä.

  Juuso Silén

  Lähde: Pro Hockey Talk

  Seuraa Twitteristä@juusosilen @jaakiekkoexpert

  No Comments Yet.

  Leave a comment