Pikasähke: Predators-maalivahti Marek Mazanec yksivuotiseen jatkosopimukseen

  Pikasähke: Predators-maalivahti Marek Mazanec yksivuotiseen jatkosopimukseen

  Nashville Predators ja maalivahti Marek Mazanec ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen.

  Lupaavan tshekkivahdin, Marek Mazanecin, ura jatkuu Nashville Predatorsin organisaatiossa, sillä osapuolet ovat solmineet keskenään yksivuotisen jatkosopimuksen. Uusi pahvi on kaksisuuntainen, ja sen myötä Mazanec tulee kuittaamaan NHL:n puolella 575 000 dollaria, ja AHL:ssä 100 000 dollaria.

  Jos uutta sopimusta ei olisi syntynyt ennen kesäkuun loppua, olisi Mazanecista tullut tällöin rajoitettu vapaa agentti. Pahvin syntyminen olikin ainoastaan ajan kysymys, sillä 24-vuotias tshekkivahti on potentiaalinen paketti.

   

  PS4_Xbox One_orange

  TÄSTÄ PS4/Xbox One -arvontaan!!!

   

  Mies ei pelannut tällä kaudella yhtä ainutta NHL-ottelua, sillä sen ruudun hoitivat Pekka Rinne sekä Carter Hutton. Myös suomalaislupaus Juuse Saros pääsi koittamaan Predatorsin maalille yhden kamppailun ajaksi.

  Juuri Saros onkin Mazanecin pahin kilpakumppani, ja suomalainen ryöväsikin tällä kaudella AHL-joukkue Milwaukee Admiralsin ykkösvahdin tontin itselleen. Tshekkiläinen pelasi farmisarjassa kaiken kaikkiaan 39 runkosarja- (91,2/2.45) sekä vain yhden pudotuspeliottelun (84,6/4.26).

  Saros ja Mazanec saavat ensi kaudella kilpailua uudelta kaverilta, sillä Predators solmi kaksi viikkoa sitten sopimuksen ruotsalaisvahti Jonas Gunnarssonin kanssa.

  Vaikka taalakaukalot jäivätkin Mazanecin osalta tällä kaudella haaveeksi, on hän pelannut NHL:n puolella uransa aikana yhteensä 27 runkosarjaottelua. Näistä 25 kappaletta tuli kaudella 2013-14, kun hän tuurasi, yhdessä Huttonin kanssa, lonkkansa loukannutta Rinnettä.

  Mazanecin ja Gunnarssonin sopimukset saattavatkin tarkoittaa Nashvillessä yhden aikakauden loppumista: kakkosvahtina pidempään toimineen Huttonin sopimus on nimittäin katkolla tänä kesänä, eikä hänelle tulla luultavasti tarjoamaan enää jatkoa.

  Tämä tarkoittaisi sitä, että joko Mazanec, Saros tai Gunnarsson tulee ryöstämään ensi kaudella Predatorsin kakkosvahdin tontin itselleen. Viime kauden näyttöjen perusteella tämä rooli tulisi kaatumaan juuri Saroksen vastuulle, vaikkakin myös Gunnarssonin sesonki SHL:ssä oli todella komea: 24-vuotias ruotsalaisvahti pelasi nimittäin kauden aikana Malmön paidassa 44 runkosarjaottelua tilastoin 91,3/2.47.

  Juuso Silén

  Lähde: Pro Hockey Talk

  Seuraa Twitteristä@juusosilen @jaakiekkoexpert

  No Comments Yet.

  Leave a comment