Pikasähke: Scott Hartnell luopui siirron estävästä pykälästään

  Pikasähke: Scott Hartnell luopui siirron estävästä pykälästään

  Columbus Blue Jacketsissa kiekkoileva Scott Hartnell on luopunut siirron estävästä pykälästään ja antanut seuralleen listan joukkueista, joihin hän on valmis siirtymään.

  Kaksi edellistä kautta Columbus Blue Jacketsin riveissä kiekkoillut Scott Hartnell on luopunut siirron estävästä pykälästään, jotta seuralla on mahdollisuus kaupata hänet toiseen joukkueesen. Sportsnetin asiantuntijana toimivan Elliotte Friedmanin mukaan Hartnellin listalla on useita joukkueita, joihin hän olisi valmis siirtymään.

  Hartnell siirtyi Blue Jacketsiin kesäkuussa 2014 Philadelphia Flyersista, pelattuaan vain yhden kauden pennsylvanialaisseuran kanssa solmitusta kuuden vuoden jatkosopimuksesta. 34-vuotiaan veteraanihyökkääjän sopimus kuluttaa seuran palkkakaton alta peräti 4,75 miljoonaa dollaria kaudessa tulevan kolmen kauden ajan, minkä takia Hartnellin kauppaaminen ei ole helppoa.

  PS4_Xbox One_orange

  TÄSTÄ PS4/Xbox One -arvontaan!!!

   

  Kaudella 2015-2016 kanadalaisveteraanin peliaika oli keskimäärin 15:35 minuuttia, mikä on hänen uransa matalin keskiarvo sitten kauden 2002-2003. Tuolloin Hartnell pelasi vasta uransa kolmatta kautta Nashville Predatorsin paidassa. Vähentynyt vastuu joukkueessa näytteleekin Friedmanin mukaan suurta roolia siinä, miksi Hartnell on valmis jatkamaan uraansa uudessa seurassa.

  Asia joka puoltaa Hartnellin kauppaamista, vaikka palkkakakattoon laskettava summa onkin suuri, on hänen kykynsä pelata tehokkaasti myös pienemmällä peliajalla. Edellisen kauden 79 ottelua tuottivat 23 maalia ja 26 syöttöpistettä. Näillä tehoilla Hartnell sijoittui sinitakkien sisäisessä pistepörssissä neljännelle sijalle.

  Friedmanin mukaan Hartnellista on jo käyty kauppaa kulisseissa, mutta Blue Jacketsin toimitusjohtajana toimivan Jarmo Kekäläisen ja hänen kumppaneidensa pyytämä hinta oli liian korkea, minkä takia potentiaaliset kaupankävijät eivät tarttuneet syöttiin.

  Petri Suni

  Lähteet: The Hockey News, Elliotte Friedman

  No Comments Yet.

  Leave a comment