Steven Stamkos teki päätöksensä – jatkaa Tampa Bay Lightningissa

  Steven Stamkos teki päätöksensä – jatkaa Tampa Bay Lightningissa

  Tampa Bay Lightningin kapteenina toimiva Steven Stamkos on päättänyt jäädä floridalaisseuraan kamppailemaan menestyksestä.

  Steven Stamkosin nimi oli koko kauden 2015-16 ajan jääkiekkomaailman huulilla. Jatkosopimusta Tampa Bay Lightningiin odoteltiin kuumeisesti ja mitä pidemmälle aika meni, sitä enemmän kysymysmerkkejä kanadalaishyökkääjän tilanne herätti.

  Samaan aikaan Lightningin tilanne alkoikin näyttää mahdottomalta Stamkosin kiinnittämisen suuntaan. Seuran nuoret tähdet ottivat yhä enenevissä määrin roolia joukkueessa, ja kun Stamkos oli vakavan loukkaantumisen myötä käytännössä ottaen koko pudotuspelit sivussa, alkoivat kysymykset kuulua muodossa: tarvitseeko Lightning enää Stamkosia?

   

  PS4_Xbox One_orange

  TÄSTÄ PS4/Xbox One -arvontaan!!!

   

  Kysymys kuulostaa järjettömältä, mutta tietyssä mielessä se ei sitä ollut. Lightningin GM:nä toimivalla Steve Yzermanilla nimittäin oli, ja on edelleen, sellainen savotta edessään, että yksikään NHL:ssä työskentelevä GM ei haluaisi olla hänen tilalla: yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta salamapaitojen kaikkien avainpelaajien sopimukset ovat seuraavan vuoden sisällä katkolla ja jokaista heistä odottaa selkeä palkankorotus.

  Yzerman joutui siis itsekin miettimään vakavasti, että mitä hän tekee kapteeninsa kohdalla, mutta lopulta tilanne oli hänelle ”no brainer” – hän päätti tehdä Stamkosille kahdeksanvuotisen jatkosopimustarjouksen, joka oli vuositasoltaan palkan osalta 8,5 miljoonaa dollaria.

  Sopimustarjouksen jättäessään Yzerman asettikin Lightningin vahvaksi ennakkosuosiksi Stamkosin signeerauksen suhteen: muilla seuroilla ei nimittäin ollut mahdollisuutta vastata sääntöjen mukaan kuin ainoastaan seitsenvuotisella sopimustarjouksella, mikä tarkoitti vuosipalkan osalta yli 12 miljoonan dollarin tarjousta. Niinpä Lightning vei lopulta pisimmän korren ja näin ollen se piti kapteeninsa.

  Stamkosille on myös nostettava tässä kohtaa hattua. Hän hehkutti koko viime kauden ajan haluavansa jatkaa salamapaidoissa, ja vaikka rahaa olisikin todennäköisesti ollut irroitettavissa enemmän Toronto Maple Leafsin tai Buffalo Sabresin suunnalta, sillä molemmat olivat kaikkien raporttien mukaan valmiita tarjoamaan kanadalaissentterille yli 12 miljoonaa dollaria kaudessa, piti hän lipauksensa ja valitsi rahan sijaan ennen kaikkea voittamisen.

  Jatkon suhteen kysymysmerkkejä on kuitenkin Lightningin ja Yzermanin ympärillä entistä enemmän. Stamkosin kiinnittämisen myötä on nimittäin täysin päivänselvää, että seura joutuu luopumaan useista avainpelaajistaan. Ensimmäinen liikuteltava pelaaja onkin mitä todennäköisimmin yksi tämän hetken kovimmista NHL-vahdeista, Vezina-ehdokkuuksistakin nauttimaan päässyt Ben Bishop.

  Marko Ollonqvist

  Lähde: NBC Sports

  Seuraa Twitterissä: @OllonqvistMarko @jaakiekkoexpert

  No Comments Yet.

  Leave a comment