Yksi historian kovimmista kaupoista nähty – Subban Nashvilleen, Weber Montrealiin

  Yksi historian kovimmista kaupoista nähty – Subban Nashvilleen, Weber Montrealiin

  Nashville Predators ja Montreal Canadiens ovat suorittaneet vaihtokaupan, jollaista kukaan ei osannut odottaa.

  Kun Shea Weberin tai PK Subbanin kaltaisen pelaajan kauppaamisesta julkaistaan uutinen, tietää jokainen jääkiekkofani, että kaupan merkitys on todella massiivinen. Kun kaksi tällaista nimeä yhdistetään samaan kauppaan, puhutaan todellisesta suunnanmuuttajasta molempien osallisten seurojen näkökulmasta.

  Nyt tällainen tilanne on kuitenkin nähty, sillä kyllä – Subban on kaupattu Nashville Predatorsiin ja vaihtokaupassa toiseen suuntaan liikkuu Predators-kapteeni Weber.

   

  PS4_Xbox One_orange

  TÄSTÄ PS4/Xbox One -arvontaan!!!

   

  Subbanin on huhuiltu koko kevään ja alkukesän ajan lähtevän uusiin maisemiin: vaikka hän on ollut uskomaton hyväntekijä Montrealin kaupungille ja Canadiens-faneille, on hän mitä ilmeisimmin ollut samanaikaisesti yksi voimakkaimmin Canadiensin pukukoppia kahtia jakanut pelaaja.

  Tiettävästi Habs-pukukopissa ei olla vältytty fyysisiltäkään yhteenotoilta ja kuvaavaa olikin se, että Subban oli ainoa pelaaja, jota ei nähty kanadalaisseuran yhteisessä päätöstilaisuudessa.

  Subbanin kauppaamalla Canadiensin GM:nä toimiva Marc Bergevin päätti siis korjata viime kaudella seuran pahasti romahtaneen kurssin; Canadiens putosi yhdestä NHL:n suurimmasta mestarisuosikista joukkueeksi, joka jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Sitä kautta Montrealin suunnalla herättiinkin siihen, että pelaajarosteri ei olekaan niin kova kuin on kuviteltu, etenkään ilman ykkösvahti Carey Pricea.

  Sinällään siis Subbanin kauppaamisessa ei ole mitään yllättävää. Sen sijaan miehen uusi osoite on todellinen yllätys, sillä häntä oltiin viemässä kaikkein kiivaimmin Edmonton Oilersin suuntaan. Oilers kuitenkin käytti suurimman yksittäisen vaihtokappaleensa, Taylor Hallin, käsittämättömään vaihtokauppaan New Jersey Devilsin kanssa, missä Albertaan siirtyi suorassa vaihdossa puolustaja Adam Larsson, ja sitä kautta ovet Oilers-Canadiens-vaihdolta sulkeutuivat.

  Predatorsin osalta vaihtokauppaa voidaan tarkastella oikeastaan yhdestä näkökulmasta: Shea Weber ei ole enää 30-vuotiaana mikään nuori puolustaja. Hänen parhaat vuotensa ovat siis nyt ja tässä, eikä 2020-luvulla. Kyllä, Weberin nykysopimus ulottuu vuoteen 2026 saakka.

  Toinen mietintämyssyn Predatorsin GM:nä toimivan David Poilen päähän Weberin kohdalla tuonut tekijä on puolestaan pudotuspelikevät 2016. Weber oli nimittäin yksi suurimpia pettymyksiä ratkaisevilla hetkillä – siis konferenssin semifinaaleissa San Jose Sharksia vastaan – ja sitä kautta se aiheutti satavarmasti huolta Predatorsin johtoportaassa.

  Lyhyesti ja ytimekkäästi tähän loppuun voidaan todeta: nyt on nähty sellainen vaihtokauppa, jollaisia nähdään vain aniharvoin NHL-maailmassa.

  Marko Ollonqvist

  Lähde: Bob McKenzie (Twitter)

  Seuraa Twitterissä: @OllonqvistMarko @jaakiekkoexpert

  No Comments Yet.

  Leave a comment